Bjerregrav FriskoleHerredsvejen 131 Bjerregrav
9632 Møldrup
Telefon: 86 69 12 83
Email:
bjerregravfriskole@gmail.comHjemmeside: www.bjerregravfriskole.dk/
OBS. data er ikke aktuelle og kun medtaget af historiske årsager.
Beskrivelse: SKOLE
Bjerregrav Friskole er en skole for børn. Det kan lyde banalt og indlysende, men sådan er det desværre ikke. Det kan ikke understreges nok, at skolen er til for børnene. Det er deres behov for læring og personlig udvikling, der er skolens berettigelse. For os er det helt afgørende, at vi altid husker på dette udgangspunkt – både i de store linier og i dagligdagen.
E N G O D S K O L E K R Æ V E R T I L P A S N I N G S E V N E
--------------------------------------------------------------------------------
Det er slet ikke let at lave skole i dag - men det er spændende. Samfundet er komplekst og ændrer sig hurtigt, og børnene har et meget forskelligt udgangspunkt og forskellige forudsætninger for det at lære. For os er disse betingelser en udfordring. En konstant udfordring af vores rummelighed og tilpasningsevne. Beslutningsvejen er kort i en friskole - der er ikke langt fra idé til handling. Det er en fordel, der får stadig stigende betydning.
E N G A G E R E D E F O R Æ L D R E E R A F G Ø R E N D E
--------------------------------------------------------------------------------
Bjerregrav Friskole er - en friskole. Det er forældrekredsen, der har det overordnede ansvar. Naturligvis er der ansat personale, og naturligvis henter vi vejledning og inspiration fra rådgivere og samarbejdspartnere. Men til syvende og sidst er det forældrenes ansvar, at skolen er så god, som børnene fortjener. Derfor er det afgørende, at forældrene er aktive omkring skolen og bakker de ansatte op i det store og det små.
Skolen er grundlagt som lokalområdets skole. Ikke en folkeskole, men folkets skole. Der skal være plads til alle, og børnene skal lære at respektere forskellighed og se det som en styrke.
F A G L I G H E D, S U N D H E D O G M A N G F O L D I G H E D
--------------------------------------------------------------------------------
Alt er ikke lige vigtigt, og man kan ikke lægge vægt på det hele. På Bjerregrav Friskole hviler undervisningen på tre centrale grundpiller – faglighed, sundhed og mangfoldighed.
Faglighed er afgørende for børnenes udbytte af undervisningen. Læreren skal være dybt inde i sit område og bidrage med en stolthed, der smitter af og får børnene til at elske at lære. Uden stor faglig ballast har læreren ikke overskud til det helt nødvendige engagement i selve læringsprocessen.
Sundhed er et helt naturligt mål for os alle. Det er også en klar forudsætning for en konstruktiv læringsproces. Uden jævnlig fysisk aktivitet og sund og varieret kost er det ikke muligt at opnå et ordentligt udbytte af selv den mest veltilrettelagte og veludførte undervisning.
Mangfoldighed er et centralt begreb for os. Børn har forskellige måder at lære på. Når læringsprocessen tager udgangspunkt i det enkelte barns læringsstil, er læring motiverende og gør en forskel for eleven. Det er umiddelbart en krævende tilgang, men den skaber en livgivende dynamik.
H V A D E R M Å L E T O G H V O R D A N S I K R E S D E T ?
--------------------------------------------------------------------------------
Og hvad er så målet med det hele? Skolens elever skal komme herfra med en rigtig god ballast og med masser af mod på det, der vil møde dem fremover. Udover den grundlæggende faglige viden, som vi prioriterer meget højt, skal de have udviklet deres naturlige engagement og kreativitet – evnen og lysten til at skabe noget selv. De skal have opnået en indsigt i, hvad det vil sige at fungere som en del af et forpligtende fællesskab – hvor alle har en rolle at spille i respekt for hinanden. Sidst men ikke mindst skal de have opøvet deres evne til selvstændig vurdering og personlig stillingtagen.
På Bjerregrav Friskole lægger vi meget stor vægt på evaluering og dokumentation. Vi skal kunne følge den enkelte elevs udvikling, og løbende konstatere om målene nås og om der er behov for justeringer. Vores elevplaner er et centralt værktøj ved evaluering af undervisningen af det enkelte barn. Derudover indgår klassens sociale og faglige årsplaner og resultaterne af diverse prøver, der gennemføres med mellemrum.
Endelig er der det officielle tilsyn, der udføres af skoles tilsynsførende. Det bruger vi også som afsæt for at blive endnu bedre. Vores skole skal fortsat udvikle sig. Derfor er vi flittige i de kollegiale netværk og investerer løbende i efteruddannelse af ledelse og lærere.
find vej